Despre arsurile solare

Cu totii asteptam cu mare nerabdare perioada concediilor in care ne putem rasfata in voie. Dar, de cele mai multe ori, atunci cand mergem pe litoral, uitam sa na protejam impotriva arsurilor solare, ceea ce poate insemna aparitia unor neplaceri care ne pot strica concediul intr-o masura mai mare sau mai mica.Este indicat in primul rand sa adoptam un set de masuri de precautiepentru a nu ajunge sa avem neplaceri. In primul rand cea mai buna masura pe care o putem lua este sa nu ne expunem razelor solare intre orele 11:00 si 17:00, iar inainte de a merge la plaja trebuie neaparat sa aplicam o lotiune antisolara cu factor de protectie cel putin egal cu 30. Forever va pune la dispozitie Aloe Sun, o crema cu factor de protectie solara 30, sau Aloe Sunscreen Spray, de asemenea cu factor de protectie 30.Daca totusi s-a intamplat sa apara arsuri solare, iata cateva remedii la indemana noastra pe care le putem folosi in caz de nevoie:
· Otetul: de cele mai multe ori se foloseste prin aplicarea de comprese· Ceaiul este un excelent remediu pentru tratarea arsurilor solare. Se aplica comprese cu ceai
· Aloe vera: gelul de aloe vera este excelent pentru calmarea inflamatiilor pielii. Daca nu aveti la indemana niste frunze de aloe vera, puteti folosi crème pe baza de aloe vera. De la Forever puteti folosi spre exemplu Aloe First.
· Iaurtul este si el un excelent remediu pentru calmarea arsurilor pielii
· Uleiuri esentiale, printre care uleiul de lavanda· Faina de ovaz amestecate cu oua crude
· Castravetii prin aplicarea de felii de castravete pe zona afectata
· Muraturile: zeama muraturilor se aplica cu ajutorul compreselor· Piurelul de capsuni
· Rosiile: sucul de rosii este un excelent calmant